Lisnato testo sa krompirom

AnonymousAnonymous
Početnik
405
1
01/01/2020
"Još jedna ukusna đakonija od lisnatog testa - prijatno! "
Priprema35 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 g
  • gorgonzola sir - 120 g
  • maskarpone sir - 60 g
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • crveni luk - 1 kom.
  • lisnato testo - 300 g
  • jaje - 1 kom.
  • maslinovo ulje
  • ruzmarin
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, pa naseći na tanke kolutove. Lisnato testo razvući na veličinu pleha, pa ga staviti na pek papir (u plehu).

Nožem zaseći (ali ne do dna, do papira) lisnato testo na 1 cm od ivice testa (tako će se prilikom pečenja formirati ivica od lisnatog testa). Izbosti viljuškom testo.

U dubljoj posudi pomešati maskarpone sa kiselom pavlakom, dodati izmrvljenu gorgonzolu i sjediniti.

Naneti preko testa, ali ne do same ivice, već do ivice koju ste zasekli nožem.

Preko sira posuti crveni luk naseckan na listove, pa poređati kolutove krompira . Pouljiti, posoliti, pobiberiti.

Premazati umućenim jajetom celo testo.

Posuti ruzmarinom.

Peći 25 minuta na 200 stepeni C.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar