Lisnato testo sa fetom i kulenom

Lisnato testo sa fetom i kulenom

LenkaLenka
Kuvar
767
863
2k
36
4
Lisnato testo sa fetom i kulenom
Fotografije: Lenka
1 / 2
12/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
"Dobro jutro i prijatno!"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g, smrznuto
  • feta sir - 400 g
  • jaje - 1 kom.
  • kulen - 100 g
  • maslac - 40 g
  • brašno - za razvlačenje testa
  • jaje - 1 kom., za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata.

Za to vreme možete da pripremate fil. U jednu dublju posudu pomešamo fetu, jaje i iseckani kulen. Fetu izgnječimo viljuškom i brzim pokretom ruke zamešamo sa jajetom i kulenom.

Kad se odledi testo razvučemo ga na pobrašnjenoj površini i isečemo na deblje trake. Koliku debljinu želite, sami odredite.

Na sredinu trake stavimo fil, pa preklopimo traku i premažemo jajetom. Stavljamo na pekarski papir i na pecivo stavimo listić maslaca.

Kad pripremiomo sva testa, stavimo da se peče na 200 stepeni dvadesetak minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: