Pita sa korom od krompira

AnonymousAnonymous
Početnik
405
1
1
01/01/2020
"U Novoj godini počastite sebe novim receptom - živeli!"
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti, pa izrendati.

Dodati mu narendan parmezan i otopljen maslac, posoliti i pobiberiti, promešati.

Sipati u kalup (prečnika 20 cm) obložen pek papirom, ali tako da obložite i ivice kalupa (da bi kasnije mogli da sipate punjenje).

Peći 30 minuta na 200 stepeni C.

Jaja umutiti, dodati krem sir, kiselu pavlaku, narendan grijer sir, naseckan peršun i vlašac. Posoliti, pobiberiti i sjediniti.

Koru od krompira izvaditi iz kalupa, staviti je u pleh i sipati fil.

Peći 25 minuta na 200 stepeni C.

Posuti seckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar