Način pripreme
U dublju posudu sipati brašno, dodati puter i prstohvat soli. Dodajte 1 žumance.
U mlako mleko (100 ml) dodajte kašiku šećera i suvi kvasac, pa dobro razmutite.
Mlekom zamesite testo (možda Vam zatreba još malo mleka). Dobro izradite testo, da bude glatko, pa ga ostavite makar pola sata , da nadođe, na sobnoj temperaturi.
Nadošlo testo razvucite na oko pola cm debljine, stavite u kalup obložen pek papirom, obrazujte ivice oko 2 cm visine. Izbockajte testo viljuškom.
Pecite ga oko 15 minuta na 180 stepeni C.
2 banane iseckajte u blender, dodajte 100 ml mleka i izblendajte.
4 kašike šečera stavite u tiganj da se karamelizuje. Kad se karamelizuje, dodajte smuti od banana i polako mešajte nekoliko minuta na tihoj vatri.
Skloniti sa šporeta i vrelo sipati u ispečenu koru.
3 banane što tanje iseckajte na kose kolutove, poređajte po ohlađenom karamelu.
Umutite pavlaku sa malo kafe i ekstraktom vanile, pa ukrasite tortu.
Pospite narendanom čokoladom.