Način pripreme
Čajni keks samleti u blenderu. Dodati mu rastopljeni maslac i sjediniti smesu.
Od smese oblikovati koru u okruglom kalupu (prečnika 22 cm, sa pokretnim stranicama) koji ste obložili pek papirom. Kalup staviti u frižider.
Izrendati koru 1 pomorandže i iscediti joj sok. Dodati krem sir, 80 g šećera, pavlaku, kašiku brašna i žumanca. Sjediniti u krem.
Belanca umutiti u čvrst sneg i umešati ih polako u krem.
Dobijenu smesu prelijte preko baze od keksa i pecite 50-60 minuta na 160 stepeni C.
Tanko iseći koru preostale pomorandže, na trakice (bez belog dela), pa je staviti sa 100 g šećera i 200 ml vode da se kuva u šerpi sa debelim dnom. Od trenutka ključanja kuvati još 20 minuta na tihoj vatri.
Pečen kolač prekriti koricama pomorandže iz sirupa i poprskati sa malo sirupa.