Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa pomorandžama i čokoladom

Kolač sa pomorandžama i čokoladom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638812k160
Kolač sa pomorandžama i čokoladom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
09/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Čudesno ukusan i lep kolač sa pomorandžama i čokoladom koji će veše goste ostaviti bez teksta"

Potrebni sastojci

  • za smesu za kolač
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 60 ml
  • pomorandža - 1 komad, kora + sok
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 16 g
  • čokolada - parčići
  • maslac - za mazanje
  • šećer - za posipanje
  • pomorandže - 3 komad
  • za čips
  • pomorandža - 1 komad
  • smeđi šećer
  • za dekoraciju
  • šećer u prahu
  • čokolada - narendana
  • menta - listići
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo dva jaja. Dodajemo šećer, ulje, narendanu koru i sok jedne pomorandže, brašno i prašak za pecivo.

U gotovu smesu dodajemo parčiće čokolade i promešamo kašikom.

Posuda je okrugolo oblika (20 cm). Isečemo papir za pečenje za dno i stranice.

Mažemo maslacem, posipamo šećerom i stavljamo u posudu za pečenje (sa maslacem unutra, da se ne lepi za strane posude).

Tri pomorandže sečemo na tanke krugove i poređamo ih preko šećera, na dno i sa strane.

Sipamo smesu za kolač i pečemo na 160 stepeni 35-40 minuta. Ja sam napravila i jednu manju posudicu.

Dekorišemo kolač pomorandžama i čokoladom sa karamelizovanim čipsom, posipamo šećerom u prahu, narendanom čokoladom i listićima mente.

Čips spremamo tako što na tanko isečemo pomorandžu.

Kriške stavljamo na papir za pečenje, posipamo smeđim šećerom i zapečemo 20 minuta na 160 stepeni.

Nakon toga smanjujemo na 100 stepeni i sušimo oko jedan sat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: