Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile sa pomorandžama i medom

Pečeno pile sa pomorandžama i medom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pečeno pile sa pomorandžama i medom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Još niste probali ovako aromatično i meko pile, a sada je pravi trenutak koji ne smete propustiti. Uzmite pile i stavite ga u rernu!"

Potrebni sastojci

  • pile - oko 1500 - 1700 g
  • biber
  • so
  • majčina dušica
  • aleva paprika
  • ljuta paprika
  • beli luk - 1 čen
  • pomorandža - 2 komada
  • med - 1 kašika
  • maslac - 2 kašike, meki
* merne jedinice

Način pripreme

Pile operite i stavite u tepsiju.

U činiju stavite beli luk i isitnite ga, dodajte so, biber i ostale začine.

Promešajte i dodajte malsac. Kašikom ili žicom dobro promešajte smesu, pa dodajte med i sok od jedne pomorandže.

Delom dobijene smese istrljajte pile sa svih strana, tako da malo stavite i u otvore pileta. Šta vam preostane, ostavite na stranu za posle.

U tepsiju sipajte šolju vode sa sokom od druge pomorandže i pokrijte alimunijumskom folijom.

Tepsiju stavite u rernu da se peče na 170 stepeni oko sat vemena.

Izvadite tepsiju, sklonite foliju. Pile ponovo premažite preostalom marinadom, a ako je potrebno, dolijte i malo vode, pa vratite da se dopeče na istoj temperaturi još 20-25 minuta dok pile ne dobije crvenkasto - braon boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: