Bigoš

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Bigoš3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Onako kako je baka kuvala - na tihoj vatri"

Potrebni sastojci

  • kupus ribanac - 1 kg
  • dimljene kobasice - 2 kom.
  • svinjetina - 600 g
  • crni luk - 3 kom.
  • beli luk - 4 čena
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 50 ml
  • sok od paradajza - 200 ml
  • suve šljive - 5 kom.
  • šećer - 1 kašičica
  • crveno vino - 200 ml
  • aleva paprika
  • so
  • biber
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Kobasice iseći na kolutove, a svinjetinu na kockice, pa posuti brašnom. Luk iseći na rebarca.

U šerpi na šporetu propržiti crni i beli luk, mlevenu papriku i naliti čašom vode.

Dodati svinjetinu, kobasice, list lovora, suve šljive. Posoliti i pobiberiti. Dodati sitno naseckan ribanac.

Dinstati oko pola sata povremeno dolivajući vodu, pa sipati sok paradajza i kašičicu šećera.

Dinstati dok meso ne omekša.

Pred kraj kuvanja naliti vino i malo vode (tek toliko da ogrezne), pa kuvati još pola sata na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: