Način pripreme
Pre nego što počnete sa špikovanjem mesa, dobro je da ga očistite od žila.
Nakon toga ga špikujte s maslinama, zrnima bibera, izmrvljenim lovorovim listom na dva-tri dela, pimentom i belim lukom. Začinite meso začinima i prelijte ga votkom i crnim vinom.
Začinjeno špikovano meso ostavite jednu noć u frižideru. Drugog dana ga prebacite u duboku posudu za pečenje. Prelijte ga uljem.
Dodajte luk isečen na kriške, kao i ostatak marinade. Dodajte 1 šolju vode, uvijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Vreme pečenja je oko 2 sata. Nakon toga folija se sklanja i po želji možete da zapečete još oko 20-30 minuta.
Luk od pečenja se pasira, zajedno s malo bujona od pečenja i razredi se pavlakom. Dobijeni sos se servira odvojeno. Možete da servirate meso sa salatom ili dinstanim povrćem.