Način pripreme
Ovo je recept za božanstveni ukusan rižoto.
Svaki sastojak je potreban da bi uživali u neverovatnom ukusu.
Očistimo i isečemo luk na sitno.
Pečurke oljuštimo i izlomimo na parčiće odovojeno, nakon što smo i h prethodno oprali.
Beli luk isečemo takođe odvojeno na sitno.
U šerpu na zagrejanoj ringli sipamo ulje i dinstamo prevo luk sa poklopcem.
Nakon što postane staklast, dodajemo oljuštene šampinjone, iskidane na parčiće.
Nakon 5-10 minuta dodajemo i na sitno isečen mladi beli luk. Pečurke puštaju sok dok ne provri.
Nakon što pečurke budu napola gotovce (oko desetak minuta) stavljamo i pirinač i mešamo oko minut.
Nakon toga dodajemo 3 šolje vode, dimljenu alevu papriku, so i biber.
Ostavljamo da bude blago vodenast rižoto, kada je gotov.
Sklanjamo sa ringle rižoto s pečurkama i dodajemo maslac i soja sos. Promešamo i serviramo.
Božanstvenu aromu i ukus ima ovaj božanstveni rižoto sa pečurkama - isto kao da je kuvano na šporetu na drva.
Nek vam je slatko!