Način pripreme
U velikoj posudi razmutite brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno. U drugu posudu stavite šećer, dodajte jaja, ulje, sirup od mente i kiselo mleko. Umutite 5 minuta žičanom mutilicom.
U tečnu smesu dodajte u porcijama suvu smesu, mešajući kašikom. Dobro homogenizujte smesu.
Postavite kalup (24 cm) sa prstenom koji se skida, papirom za pečenje. Sipajte smesu za kolač, zaravnajte.
Kolač može da se napravi i u kalupima za mafine. Ispecite na 170 sepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 25 minuta. Izvadite gotov kolač, ohladite na rešetki.
Istopite čokoladu na pari sa grudvom maslaca. Napunite poslastičarski špric i ukrasite.
Kolač je meke i sočne teksture i prijatno osvežavajući, zapravo čudesan ukus!