Način pripreme
Mikserom umutite jaja i šećer dok ne dobijete gusti krem.
Sipajte ulje. Dodajte kiselo mleko i homogenizujte.
Prosejte brašno sa prstohvatom soli i praškom za pecivo.
Dodajte ga u porcijama mešajući kašikom. Aromatizujte vanilom.
Podelite smesu na tri jednaka dela.
U jedan dodajte sirup od mente i 40 g brašna.
U drugi prosejan kakao i sveže mleko.
Treći deo ostavite žut.
U namazan i brašnom posut kalup za kolač od 24 cm sa prstenom koji se skida sipajte zelenu smesu, odozgo žutu i na kraju kakao smesu.
Pecite šareni kolač na 180-190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni bez ventilatora oko 40 minuta.
Ohladite ga na rešetki i pospite šećerom u prahu!
Nek vam je slatko uz ovaj kolač od kakaa i mente!
Napomena: Možete da ređate različite boje prilikom sipanja u posudu, dobićete kolač zebra!