Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Torta sa orasima i pavlakom

Torta sa orasima i pavlakom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Torta sa orasima i pavlakom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
"Ne treba nam povod da pripremimo tortu sa orasima i pavlakom, ona je sama takva"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • belanca - 350 g, oko 10 komada
  • orasi - 270 g, mleveni
  • šećer - 230 g, kristal
  • prezle - 50 g, može i mleveni keks
  • za krem
  • maskarpone - 500 g
  • pavlaka - 500 ml, slatka
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • kora od pomoradže - rendana
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite belanca, sipajte šećer i umutite na čvrst krem.

U dobijenu smesu dodajte u porcijama mlevene orahe sa prezlama. Dobro umutite.

Na parčetu papira za pečenje iscrtajte krugove prečnika 20 cm.

Ravnomerno rasporedite smesu u centar svakog kruga i rasporedite ravnomerno do ocrtanog kruga.

Pecite kore za tortu jednu po jednu u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta dok ne dobije braon boju i dok se ne počne da se lepi. Ostavite na papiru da se ohladi.

Umutite maskarpone sa jednom supenom kašikom šećera dok ne postane glatko.

U posudi umuttite hladnu pavlaku. U maskarpone u porcijama dodajte pavlaku, mutite mikserom najmanjom brzinom.

Aromatizujte krem rendanom korom jedne pomorandže.

Sastavite tortu od oraha u obruč 20 cm, između kora namažite obilno kremom.

Stavite tortu sa pavlakom u frižider na 10 sati zajedno sa obručem.

Nakon što se dobro ohladi, izvadite iz kalupa i ukrasite po ukusu tortu sa orasima i pavlakom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: