Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Lagana torta sa pavlakom i jagodama

Lagana torta sa pavlakom i jagodama

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k123
Lagana torta sa pavlakom i jagodama
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 4
12/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Kako spoljašnji izgled može da prevari - misliš u sebi, da je ovo još jedna u nizu torti, a ova te tako osvoji ukusom i aromom, da nakon nje ne možeš da pomisliš na druge"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 8 komada
  • glukoza u prahu - 2 kašike
  • brašno od spelte - 7 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • Za posipanje kora
  • glicerin - 4 kašike /iz apoteke/
  • Za krem
  • pavlaka - 200 ml za mućenje
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • ceđeno kiselo mleko - 3 kašike
  • glukoza u prahu - 200 g
  • Za ukras
  • jagode - 500 g
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite žumanca od belanaca. Umutite sneg od belanaca sa prstohvatom soli. Umutite žumance sa glukozom u krem.

Dodajte brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. Promešajte i postepeno dodajte belanca.

Lagano promešajte i sipajte smesu u okrugli podmazani pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostavite da se pečena kora potpuno ohladi.

Za krem umutite pavlaku sa glukozom. Zatim dodajte kiselu pavlaku, vanilu i proceđeno mleko i promešajte.

Koru presecite na dva dela. Stavite jednu koru u kalup za torte i prelijte ga sa 2 kašike glicerina. Odozgo premažite sa puno krema.

Jagode sitno iseckajte i rasporedite po kremu. Stavite drugu koru, prelijte i nju preostalim glicerinom i premažite preostalom kremom. Na vrhu ukrasite tortu narezanim jagodama.

Tortu stavite preko noći u frižider da se stegne.

Lagana torta sa pavlakom i jagodama je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: