Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjske grudi u marinadi za posebnu priliku

Svinjske grudi u marinadi za posebnu priliku

Super MamASuper MamA
Šegrt
271282
Svinjske grudi u marinadi za posebnu priliku
Fotografije: Super MamA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Uopšte se ne brinemo za meni za naredni praznik, jer već imamo spremno glavno jelo - predstavljamo vam svinjske grudi sa marinadom"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 600 g
  • krompir - 1 komad
  • mirođija - za posipanje
  • maslac - 10 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica, sušena - za posipanje mesa
  • čubar - prstohvat
  • ulje - 3 kašike
  • Marinada
  • med - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • senf - 1 kašičica, u zrnu
  • senf - 1 kašičica, dižonski
  • soja sos - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Spremamo marinadu za svinjske grudi, mešajući sve sastojke dok se ne dobije homogena smesa. Svinjske grudi se stavljaju u posudu za pečenje, mažu se ovom smesom.

Krompir ljuštimo i sečemo na dve polovine. Izbušimo ga viljuškom i pravimo proreze na površini, posipamo solju, biberom i čubrom.

U prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pečemo sve zajedno, porkiveno aluminijumskom folijom oko 45 minuta.

Posle sklanjamo foliju, stavljamo maslac i mirođiju preko krompira i dopečemo na 220 stepeni desetak minuta. Serviramo našu pečenu svinjetinu sa krompirićima, po želji sa ukrasom od paradajza, kriškom krastavca, maslinama, pesto sosom i svežom nanom.

Ukusne svinjske grudi u marinadi za posebnu priliku!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: