Način pripreme
Oljuštite i naseckajte krompir na jednake kriške.
Stavite ih u tepsiju i začinite solju, crnim biberom, polovinom majčine dušice i ruzmarinom.
Dodajte 2-3 izgnječena čena belog luka, 10 ml maslinovog ulja i 20 grama maslaca, naseckanog na male komade.
Dobro izmešajte, dodajte jedan prst vode i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Svinjske grudi začinite solju i crnim biberom.
Tiganj zagrejte na visokoj temperaturi i zapržite grudi sa svih strana dok se ne dobije zlatasto-braon boja na otprilike 3-4 minuta sa strane.
U posudu dodajte sitno naseckanu ostalu majčinu dušicu i ruzmarin, 2-3 čena belog luka, slatku i ljutu alevu papriku, seng, 20 g maslaca i 10 ml maslinovog ulja. Sve dobro promešajte.
Izvadite krompir iz rerne nakon 40 minuta. Stavite ispečene svinjske grudi na njih i zalijte aromatičnom smesom.
Pojačajte temperaturu rerne do 200 stepeni i ispržite svinjske grudi sa krompirom na još 5 minuta dok grudi ne dobiju ukusnu koricu, a krompir se lagano karamelizuje.
Neka vam je slatko! Pogledajte i druge neodoljive recepte za svinjetinu sa krompirom.