Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjske grudi sa krompirom za Novu godinu

Svinjske grudi sa krompirom za Novu godinu

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
24575
Svinjske grudi sa krompirom za Novu godinu
Fotografije: Denis Biserov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Svinjske grudi sa krompirom za Novu godinu - jedan omiljeni muški recept koji će se dopasti i damama."

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 500 g
  • krompir - 500 g
  • majčina dušica - 1/2 vezice
  • ruzmarin - 1/2 vezice
  • beli luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • senf - 10 g
  • ljuta aleva paprika - 5 g
  • slatka aleva paprika - 5 g
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i naseckajte krompir na jednake kriške.

Stavite ih u tepsiju i začinite solju, crnim biberom, polovinom majčine dušice i ruzmarinom.

Dodajte 2-3 izgnječena čena belog luka, 10 ml maslinovog ulja i 20 grama maslaca, naseckanog na male komade.

Dobro izmešajte, dodajte jedan prst vode i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Svinjske grudi začinite solju i crnim biberom.

Tiganj zagrejte na visokoj temperaturi i zapržite grudi sa svih strana dok se ne dobije zlatasto-braon boja na otprilike 3-4 minuta sa strane.

U posudu dodajte sitno naseckanu ostalu majčinu dušicu i ruzmarin, 2-3 čena belog luka, slatku i ljutu alevu papriku, seng, 20 g maslaca i 10 ml maslinovog ulja. Sve dobro promešajte.

Izvadite krompir iz rerne nakon 40 minuta. Stavite ispečene svinjske grudi na njih i zalijte aromatičnom smesom.

Pojačajte temperaturu rerne do 200 stepeni i ispržite svinjske grudi sa krompirom na još 5 minuta dok grudi ne dobiju ukusnu koricu, a krompir se lagano karamelizuje.

Neka vam je slatko! Pogledajte i druge neodoljive recepte za svinjetinu sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: