Način pripreme
1. Izmrvite ili sameljite keks u blenderu na fin prah - brašno. Crnu čokoladu izrendajte.
2. Umutite jaja sa maslacem na krem i u njih razbijte jedno po jedno jaje, mešajte neprestano.
3. U smesu sipajte sok i nakon toga brašno od mlevenog keksa sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte rendanu čokoladu i mešajte dok ne postane homogena smesa.
4. Sipajte i poravnajte smesu u plehu, obloženim papirom za pečenje. Sloj treba da bude relativno tanak - 0.5-6 mm.
5. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Ostavite gotovu koru od keksa da se ohladi.
6. Za to vreme pripremite sos, ugrejte mleko i maskarpone na tihoj/umerenoj vatri. Stavite belu čokoladu u komadima i mešajte dok se ne rastopi i dok ne dobijete gladak sos. Ostavite da se potpuno ohladi.
7. U hladan sos dodajte ceđeno mleko i promešajte. Po želji možete zasladiti dodatno sa malo šećera u prahu.
8. Izlomite koru i stavite sloj u desertne čaše. Odozgo sipajte od sosa i tako dok ne popunite čašu. Važno je da sos bude hladan, da ne progriza koru od keksa, nego da samo prekrije koru.
9. Ukrasite kolač po želji i servirajte. Odlična dekoracija i dodatak uz ovaj desert bi bilo sveže šumsko voće ili listovi mente.
Neka vam je slatko!