Način pripreme
Prvo pripremamo koru za tortu, koju kasnije delimo na dva dela.
Umutimo jaja i šećer mikserom oko 10-15 minuta ili dok se smesa ne udvostruči i ne postane bela, nakon toga dodajemo brašno kroz sito i kakao i mešamo spatulom odozdo na gore, da se sačuva vazdušastost.
Sipamo smesu na papir za pečenje u kalup i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.
Kad se kora ohladi, sečemo je na dva dela. Dok se kora hladi, pripremamo slatki krem.
Stavljamo navedene sastjke za krem u posudu na vatri dok se ne zgusne, neprestano mešamo, dodajemo kokosovo brašno, maslac i vanilu i skidamo sa vatre.
Nakon toga pripremamo karamel sos.
Karamelizujemo šećer, dodajemo pavlaku, kad se zugsne, dodajemo maslac, kuvamo još 2-3 minuta, pazimo da se ne zgusne mnogo.
Nakon što sve pripremimo počinjemo da sastavljamo tortu.
U kalup za tortu stavljamo prvu koru i natopimo šoljom kafe sa mlekom iz aparata ili po želji - možete i šećernim sirupom, nećete pogrešiti.
Stavite malo više od polovine krema, nakon toga drugu koru i preostali deo krema.
Ostavite tortu Fantazija u frižideru na nekoliko sati ili najbolje na jednu noć, nakon toga skinite obruč, ali kalup prelijte hladnim karamel sosom i ponovo vratite u frižider.
Ili ako nemate strpljenje kao ja, servirajte odmah.
Neka vam je slatko!