Moja torta fantazija

Anelia MinchevaAnelia Mincheva
Šegrt
266108
Moja torta fantazija2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Ova torta potpuno zaslužuje svoje ime i prevazilazi naše najhrabrije fantazije, neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 180 g
  • brašno - 130 g i 50 g kakaa
  • za krem
  • mleko - 1 l
  • šećer - 250 g
  • brašno - 4 supene kašike
  • pšenični skrob - 2 supene kašike
  • vanila
  • maslac - 75 g
  • kokosovo brašno - oko 100 g
  • za karamel sos
  • šećer - 250 g
  • pavlaka - 200 ml
  • maslac - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo koru za tortu, koju kasnije delimo na dva dela.

Umutimo jaja i šećer mikserom oko 10-15 minuta ili dok se smesa ne udvostruči i ne postane bela, nakon toga dodajemo brašno kroz sito i kakao i mešamo spatulom odozdo na gore, da se sačuva vazdušastost.

Sipamo smesu na papir za pečenje u kalup i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.

Kad se kora ohladi, sečemo je na dva dela. Dok se kora hladi, pripremamo slatki krem.

Stavljamo navedene sastjke za krem u posudu na vatri dok se ne zgusne, neprestano mešamo, dodajemo kokosovo brašno, maslac i vanilu i skidamo sa vatre.

Nakon toga pripremamo karamel sos.

Karamelizujemo šećer, dodajemo pavlaku, kad se zugsne, dodajemo maslac, kuvamo još 2-3 minuta, pazimo da se ne zgusne mnogo.

Nakon što sve pripremimo počinjemo da sastavljamo tortu.

U kalup za tortu stavljamo prvu koru i natopimo šoljom kafe sa mlekom iz aparata ili po želji - možete i šećernim sirupom, nećete pogrešiti.

Stavite malo više od polovine krema, nakon toga drugu koru i preostali deo krema.

Ostavite tortu Fantazija u frižideru na nekoliko sati ili najbolje na jednu noć, nakon toga skinite obruč, ali kalup prelijte hladnim karamel sosom i ponovo vratite u frižider.

Ili ako nemate strpljenje kao ja, servirajte odmah.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: