Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kupus sa pirinčem i rebarcima iz rerne

Kupus sa pirinčem i rebarcima iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kupus sa pirinčem i rebarcima iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Rerna je naš pomoćnik u prirpemi omiljenog kiselog kupusa sa pirinčem i svinjskim rebrima, prijatno"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • pirinač - 300 g
  • svinjska rebarca - 500 g (može i teleća)
  • praziluk - 2 struka
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - 60 - 70 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca isecite i skuvajte, po želji u bujon možete dodati povrće - luk, paškanat, celer, šargarepu i strukove peršuna za bogatiji ukus.

Bujon posolite tek kad meso bude gotovo i onda procedite.

U dubokom tiganju ili šerpi propržite iseckani praziluk. Stavite isečeni kiseli kupus i malo bujona. Kad omekša u njega izrendajte paradajz, prethodno oljušten.

Čim sok ispari i jelo ostane skoro na masti, sipajte pirinač i mešajte dva minuta sa lovorovim listom, biberom i solju po ukusu.

Sve sipajte u pleh i sipajte bujon kako je potrebno u odnosu na pirinač koji koristite (standardno - 2, 5 do 3 dela tečnosti na jedan deo pirinča). Možete dodati kasnije ako bude potrebno, ali i sam kupus pušta još tečnosti, tako da imajte to u vidu.

Poređajte rebra i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni dok ne upije tečnost i dok kupus ne ostahe krehk, ali ne raskuvan.

Gledjate jelo i ako vidite da je već gotovo i da ima višak tečnosti, pojačajte rernu da ispari brzo i da se ne prekuvaju sastojci.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: