Način pripreme
Sitno isecite kupus i stavite ga u duboku posudu na vatru. U njega dodajte 2-3 supene kašike ulja i 100 ml vode.
Dinstajte dok ne omekša periodično mešajte. Sitno iseckajte luk. U dubokom tiganju ugrejte 2-3 supene kašike ulja i pržite luk dok ne dobije zlatnu boju.
Operite pirinač, ocedite ga iz vode i stavite u luk. Pržite dok ne postane providan.
Dodajte sitno iseckan beli luk, alevu papriku, biber, čubar i lovorove listove.
Promešajte i dodajte kupus. Posolite po ukusu i ponovo promešajte, nakon toga sve prebacite u pleh.
Sipajte 3 šolje tople vode i stavite pleh u ugrejanu rernu na 200 stepeni.
Kuvajte oko 20 minuta. Izvadite pleh i odozgo poređajte krugove paradajza, nakon toga ponovo vratite u rernu.
Kuvajte još oko 20 minuta dok ne bude gotovo. Izvadite jelo i pospite iseckanim peršunom.