Svinjski repovi iz rerne

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjski repovi iz rerne
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Ovaj recept nije za vegane! One je za prave poznavaoce i za one koji su otišli da otvore jedno pivo Živeli!"

Potrebni sastojci

  • svinjski repovi - 1 kg
  • so
  • biber - 6 - 8 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica, kajenska
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite repove na komade i propržite ih, dodaje u mast i čenove belog luka (2-3 komada).

Nakon toga ih prebacite u ekspres lonac (ili običan), sipajte vodu, koliko da ih pokrije. Dodajte bibez u zrnu, lovorov list i so. Poklopite šerpu i kuvajte oko sat/sat i po.

Ostavite šerpu da se ohladi i pažljivo izvadite repove. Poređajte ih u pleh i pospite biberom i alevom paprikom. Dodajte cele čenove belog luka i pospite ih sa malo ulja. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.

Servirajte sa lukom, isečenim na krugove i listićima peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: