Domaći dvobojni krem od jaja

21/01/2020
"Ponekad smo raspoloženi za laganiji i nežniji desert, baš tada jedemo odličan dvobojni krem koji smo sami napravili "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano74
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca i belanca odvojimo. Žumanca umutimo sa brašnom i 200 ml svežeg mleka.

Na vatru stavljamo preostlai deo svežeg mleka zajedno sa 300 g šećera, maslacem i vanilom.

Nakon što se mleko ugreje i maslac rastopi, lagano dodajemo smesu od žumanaca. Mešamo dok se krem ne zgusne.

Belanca umutimo na sneg sa preostalim šećerom.

Pomešamo krem i sneg od belanaca. Deo krema od jaja pomešamo sa rastopljenom čokoladom.

U odgovarajuće čaše ili posude počinjemo da raspoređujemo i ređamo beli krem i krem obojen čokolaodm.

Na kraju ukrašavamo čokoladom u komadima i malo belanaca, umućenih na sneg. Domaći dvobojni krem od jaja je gotov!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar