bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Bombone»Čokoladne bombone sa pomorandžom i đumbirom

Čokoladne bombone sa pomorandžom i đumbirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Čokoladne bombone sa pomorandžom i đumbirom
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 3
23/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema18 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno23 min.
Porcije20
"E tako se dobijaju pohvale i komplimenti, drage domaćice, sa čokoladnim bombonama sa pomorandžom i đumbirom"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 260 g, mlečna
  • pavlaka - 70 g, tečna, slatka
  • kora pomorandže - 1 - 2 kašike, fino narendana
  • sok od pomorandže - 1 kašika, sveže ceđen
  • maslac - 30 g
  • đumbir - 1 kašičica, u džemu ili svež
  • kakao - za valjanje, 100 % prirodan, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaka se zagreva sa korom pomorandže (samo narandžasti deo) i đumbirom - fino narendanim, ako je svež. Kod onog u džemu nije neophodno da se doda sada već u kasnijoj etapi.

Ostavlja se da se ohladi i upije arome.

Čokolada sa maslacem se topi na pari. Dodaju se sok od pomoranže i pavlaka (po želji može da se procedi).

Sve se meša u glatku, lepljivu smesu, pokriva se folijom i ostavlja se u frižideru da se stegne 3-4 sata.

Oforme se kapice, uvaljaju se u kakao u parhu i bombone se poređaju na poslužavnik.

Ako se čokoladne bombone ne konzumiraju odmah, čuvaju se u frižideru, da ne omekšaju.

Aromatične i ukusne čokoladne bombone sa pomorandžom i đumbirom!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: