Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Raviole sa pavlakom i vrganjima

Raviole sa pavlakom i vrganjima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872002k
Raviole sa pavlakom i vrganjima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ponekad želimo da budemo na dijeti, ali posle se stimo da na svetu postoje ove raviole i odmah izbijamo tu misao iz glave o dijeti"

Potrebni sastojci

  • raviole - 350 g, sa nadevom od rikote i spanaća
  • vrganji - 200 g, može i zamrznuti
  • beli luk - 1 čen
  • šalot luk - 1 komad
  • pavlaka - 150 ml
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i čen belog luka. U tiganju ugrejte jednu šolju za kafu maslinovog ulja.

Stavite iseckani luk i beli luk i zajedno sa njima pečurke, isečene na komade.

Sipajte šolju bujona od povrća ili toplu vodu. Poklopite posudu i dinstajte 5 minuta.

Sipajte pavlaku, promešajte i skinite posudu sa vatre.

U šerpi sa vrelom posoljenom vodom skuvajte raviole prema uputstvu na pakovanju.

Izvadite ih rešetkastom kašikom i odmah prebacite u tiganj sa sosom.

Začinite prstohvatom bibera i soli. Vratite posudu na vatru na nekoliko minuta, mešajte energično.

Sipajte raviole sa pavlakom i vrganjima na tanjir i odmah servirajte. Po želji možete posuti rendanim parmezanom!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: