Način pripreme
Naseckajte ćureći file na tanke šnicle.
Pospite ih solju, crnim biberom i karijem i ostavite na sat vremena u frižideru.
Uvaljajte svaki file u brašno i skinite višak količine, nakon čega ga ispržite u zagrejanom ulju i 1 kašici maslaca 3-4 minute sa svake strane dok ne postane zlatkasto.
Izvadite filete u tanjir i u istoj masnoći propržite pečurke i krupno naseckanu glavicu crvenog luka.
Vrganje možete zameniti drugom vrstom pečuraka, na primer bukovačom ili šampinjonima.
Dodajte i još jednu kašiku maslaca.
Čim luk omekša, dodajte so i crni biber po ukusu, kao i sitno naseckana 3-4 čena belog luka.
Propržite i beli luk na minut dok ne pusti svoju aromu i dodajte i vino.
Smanjite stepen rinble i kuvajte otprilike 5 minuta.
Nakon toga dodajte pavlaku i izmešajte.
Ako je sos od pečuraka postao previše gust, možete dodati i malu količinu vode.
Vratite filete u tiganj, poređajte na sos od pečuraka, pokrijte poklopcem i ostavite na ringli da se krčka još 5 minuta.
Servirajte ćureće skalopine odmah, zalivene sosom i čašom belog vina.
Ćureći skalopini sa vrganjima i pavlakom su gotovi.