Način pripreme
Umutite jaja. Dodajte pavlaku i ulje.
U posudi pomešajte sve suve sastojke i dodajte u tečne. Dobro promešajte i dodajte izrendane i oceđene jabuke.
Kalupe za tartalete namažite masalcem. Rasporedite smesu tako što punite 2/3 od visine kalupa.
Pečete na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite i ostavite da se ohlade.
Napravite nadev tako što oljuštite kruške i isečete na kockice. Pomešate sa šećerom i skuvate kao slatko. Na kraju dodajte koru pomorandže i prstohvat đumbira. Dobro promešajte i napunite tartalete.
Rastopite čokoladu u namažite tartalete sa strane. Uvaljajte ih u mlevene orašaste plodove.
Umutite maslac sa šećerom. Dodajte pavlaku i mutite dok se ne dobije mekan krem. Napunite špric smesom sa zvezdastim nastavkom i ukrasite tartalete.