Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Tartalete od jabuka sa nadevom od krušaka

Tartalete od jabuka sa nadevom od krušaka

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Tartalete od jabuka sa nadevom od krušaka
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
28/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Izuzetno ukusan i efikasan desert, napravljen da raduje i ostavlja utisak!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • brašno - 3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • cimet - 1 kašičica
  • jabuke - 1 šolja, izrendane
  • ulje - 3/4 šolje
  • za nadev
  • kruške - 2 komada
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • pomorandža - 1 komad, kora
  • đumbir - prstohvat
  • za krem
  • maslac - 100 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • pavlaka - 200 ml
  • bela čokolada
  • lešnici - ili orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja. Dodajte pavlaku i ulje.

U posudi pomešajte sve suve sastojke i dodajte u tečne. Dobro promešajte i dodajte izrendane i oceđene jabuke.

Kalupe za tartalete namažite masalcem. Rasporedite smesu tako što punite 2/3 od visine kalupa.

Pečete na 180 stepeni oko 35 minuta. Izvadite i ostavite da se ohlade.

Napravite nadev tako što oljuštite kruške i isečete na kockice. Pomešate sa šećerom i skuvate kao slatko. Na kraju dodajte koru pomorandže i prstohvat đumbira. Dobro promešajte i napunite tartalete.

Rastopite čokoladu u namažite tartalete sa strane. Uvaljajte ih u mlevene orašaste plodove.

Umutite maslac sa šećerom. Dodajte pavlaku i mutite dok se ne dobije mekan krem. Napunite špric smesom sa zvezdastim nastavkom i ukrasite tartalete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: