Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Božićni kolači sa nadevom od krušaka

Božićni kolači sa nadevom od krušaka

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Božićni kolači sa nadevom od krušaka
Fotografije: Iliana Parvanova
7 / 14
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
47 min.
"Za lepe stvari je potrebno vreme i ovi božićni kolači sa nadevom od krušaka su dokaz za to"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • smeđi šećer - 1 šolja, kristal
  • vanila - 2 kesice
  • soda - 1 kašičica
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 10 supenih kašika
  • integralno brašno - 2 i 1/2 šolje
  • za nadev
  • kruške - 2 šolje, rendane, zelene
  • smeđi šećer - 1/3 šolje, kristal
  • orasi - 1/3 šolje, izmrvljeni
  • cimet - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Božićni kolači sa nadevom od krušaka za domaćice sa strpljenjem (:

Umutimo jaja sa smeđim kristal šećerom. U njih dodajemo sodu, nerafinisano suncokretovo ulje i brašno dok ne dobijemo testo.

U posebnoj posudi pomešamo kruške (oljuštene, očišćene i izrendane) sa smeđim šećerom, cimetom i orasima. Od testa oblikujemo dve loptice (veličine oko 1, 5 cm), svaku spljeskamo prstima ili dlanovima, stavljamo prsohvat voćnog nadeva između i sjedinimo.

Nežno uvaljamo da dobijemo veliku loptu, pazimo pošto se testo mrvi.

Tako radimo i sa preostalim punjenim kolačima i poređamo ih u veliki pleh (namazan nerafinisanim suncokretovim uljem) sa razmakom između, pritiskamo prstom vrhove lagano.

Pečemo božićne kolače na 180 stepeni, prvih 10 minuta - sa obe strane i još 7 minuta samo na gornjem grejaču. Pošto je svaka rerna različite jačine, postoji verovatnoća i da budu gotovi u različito vreme, zato ih posmatrajte, brzo se peku sa donje strane.

Čim izvadite kolače iz rerne, dok su još topli sipajte u kesu da ne postanu previše hrskavi.

Čudesni božićni kolači sa nadevom od krušaka i orasima!

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: