Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Rolnice»Rolati od tikvica sa sirevima

Rolati od tikvica sa sirevima

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Rolati od tikvica sa sirevima
Fotografije: marcheva14
2 / 4
25/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Šta god drugi govorili, mi još nismo videli da se rolat od tikvica sa sirevima ne pojede"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, šire osnove
  • paradajz - 2 komada
  • rikota - 250 g
  • krem sir - 200 g
  • parmezan - 150 g (kačkavalj)
  • mirođija - 2 - 3 struka, sitno seckana
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • peršun - 3 - 4 struka, odvojeni
  • beli luk - po ukusu, u prahu
  • aleva paprika - prstohvat, dva
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite i osušite, nemojte da ih ljuštite. Na mandolina rezaču isecite tikvice na tanke trake.

U posudi promešajte rikotu, krem sir, sitno seckanu mirođiju i peršun, dodajte beli luk u prahu, so po ukusu, alevu papriku i biber. Promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Uzmite traku od tikvice i na širi deo postavite 1 kašičicu smese. Umotajte rolat i stavite ga u pleh nauljen maslinovim uljem.

U blender stavite oljušteni paradajz (možete koristiti celi paradajz iz konzerve), nekoliko grančica peršuna, so i malo maslinovog ulja. Sa nekoliko kratkih uključivanja blendera napravite pastu.

Sipajte pastu preko rolata od tikvica i dodajte malo vode.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od rerne.

Malo pre nego što završite sa pečenjem, izvadite pleh i pospite rolate narendanim parmezanom ili kačkavaljem. Vratite u rernu na 5-7 minuta.

Rolati od tikvica se služe ohlađeni kao predjelo ili kao lagana večera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti