Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani sir»Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvica

Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvica

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvica
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Mala kulinarska magija u tanjiru - uživajte u njoj"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 male
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • salsa od paradajza - 300 g
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • crvene paprike - 200 g
  • kačkavalj - 50 g
  • peršun
  • so
  • biber
  • feta - 8 kockica, sir
  • za pohovanje
  • jaja - 1 komad
  • pivo - 50 ml, ledeno, tamno
  • skrob - 1 supena kašika, puna, kukuruzni
  • prezle - za valjanje
  • semenke - 10 g, zapečeni miks
  • biljno ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept se pretvorio u umetničku kulinarsku terapiju za mene.

Pošto nemam spravu za oblikovanje špageta od povrća, igram se sa ljuštilicom i oštrim nožem.

Opranu i osušenu tikvicu sečemo na trake i svaku traku na tanke ivice.

Pripremamo sos tako što u kaseroli dinstamo luk i paprike, isečene na kockice.

Dodajemo salsu od paradajza, čenove belog luka, so i biber.

Nakon oko 15 minuta dodajemo taljatele od tikvica, paradajz pire i peršun. Dinstamo na tihoj vatri dok se sos ne redukuje, i dok se taljatele od tikvica ne skuvaju. Na kraju dodajemo kačkavalj, krupnije izrendan.

Za pohovanje pomešamo jaja, pivo /ledeno hladno/ i brašno, mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Prezle pomešamo sa semenkama /susamom, semenom suncokreta, lanom/.

Sirvei treba da budu hladni. Potapamo ih prvo u brašno, posle u smesu za pohovanje, a na kraju u prezle.

Pečemo dok ne dobiju lepu boju i hrskavu koricu.

Kad izvadimo iz posude, poređamo na ubrus da se ocedi višak masti.

Serviramo taljatele tople, dodajemo malo kačkavalja za raskoš i ukrašavamo pohovanim sirom.

Odgovarajuće predjelo za čašu hladnog Šardonea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: