Domaće sirće od nara

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8553
3
29/01/2020
"Otkrivamo vam jednu malu tajnu iz naše kuhinje - jela postaju neodoljivo ukusna, začinjena domaćim sirćetom od nara "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • nar - 2 komada
  • med - 1 tegla
  • pasulj - 15 komada, zreo
  • voda - 2 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Već dugo spremam domaće sirće kod kuće i uvek ispadne mnogo dobro. Ovaj put sam probala sa narom i medom.

Operemo dobro dva nara, nakon čega ih sečemo i čistimo od kore, unutrašnjih delova i ljuski.

Uzimamo jednu teglu od tri litre i unutra stavljamo polu izgnječena zrna nara.

Odozgo stavljamo jednu teglu meda, može i dosta manje, ali ja volim da sirće bude slatkasto, koje ću koristiti za salate.

Dolivamo litar vode, mešamo, da se med istopi ostatak vode što je još jedan litar i 15 zrna zrelog pasulja za fermentaciju.

Zatvaramo otvor tegle gazom i gumicom učvršćujemo, svaki dan mešamo obavezno drvenom varjačom. Nakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo.

Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar