Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Argentinski krem karamel

Argentinski krem karamel

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Argentinski krem karamel
Fotografije: Ivelina
1 / 4
29/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ljudi vrele krvi jedu evo ovakav krem karamel"

Potrebni sastojci

  • karamel
  • šećer - 1 šolja (200 g)
  • voda - 1/4 šolja (60 g)
  • sok od limuna - 1 1/2 kašičice
  • čokoladni krem
  • kakao - 30 g, nezaslađen u prahu
  • punomasno mleko - 2 šolje (500 ml) na sobnoj temperaturi
  • jaja - 4 komada, na sobnoj temperaturi
  • kondenzovano mleko - 400 g, dulce de leche
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • so - 1/8 kašičice
  • maslac - za premazivanje posuda
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je poznati desert u Latinskoj Americi, koji se servira sa pavlakom i voćem. Ovo je desert sa mnogo imena, ali ga nazivamo čokoladni krem karamel sa Dulce de leche.

Predstavljamo vam meku teksturu kao svila od čokoladnih bombona sa karamel sosom.

Šta je krem karamel?

To je francuska reč, ali je još poznat kao flan, karamel puding.

To je desert koji se sastoji od dve komponente - krem i karamel.

Krem karamel može biti različitih ukusa. Možete uživati i u drugim mirisima kao što je kada, čokolada, kakao itd.

Krem karamel se priprema po metodi bajn-mari. To znači prirpema na pari, gde stavljate posude sa krem karamelom u toplu vodu i nakon toga polako pečete u rerni.

Jednom skuvan krem karamel treba da se dodatno stavi u fržider, najbolje na jednu noć.

I nakon toga da ga servirate na tacni.

Dodajte sve sastojke za krem karamel u posudu i kuvajte na umerenoj vatri, nemojte mešati dok ne dobije boju ćilibara.

Pažljivo podelite karamel u 6 posuda ili čaši (200-250 ml). Kad sipate karamel, pažljivo okrenite da karamel pokrije 1/2 od unutrašnjeg zida posudica.

Čokoladni krem

Dodajte u malu posudu malo mleka i kakao u prahu. Promešajte da nema grudvica.

Nakon toga dodajte smesu sa kakaom u preostalo mleko i dobro pomešajte da se kombinuje. Ostavite sa strane.

U posudu dodajte jaja, kondenzovano mleko, ekstrakt vanile i prstohvat soli. Pažljivo sve zajedno promešajte. Koristite žicu za jaja.

Nakon toga sipajte mlečnu-kakao smesu u smesu od jaja. Ponovo pažljivo promešajte da se kombinuju sastojci.

Procedite smesu. Sipajte u pripremljene posude ili čaše na rastojanju od (1-1.3 cm)

Pokrijte svaku posudicu aluminujumskom folijom i nakon toga stavite u duboki pleh za pečenje. Sipajte toplu vodu do 1/2 pleha za pečenje, koristite metodu kuvanja na pari.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 140 stepeni 30 minut ili dok se ne skuva (pazite da ne provri voda prilikom pečenja krema).

Izvadite iz tople vode i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Nakon toga ostavite u frižideru na jednu noć ili minimum 8 sati.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: