Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel u bundevi

Krem karamel u bundevi

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Krem karamel u bundevi
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Desert, koji ćete pamtiti! Ovaj karamel sa bundevom spaja ukusno i korisno."

Potrebni sastojci

  • bundeva - oko 1 kg
  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 4 kašike + 3 - 4 kašike za karamel
  • vanila - 2 kesice
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite u posudi žicom jaja sa 4 kašike šećera. Dodajte sveže mleko i vanilu.

Na gornjem delu bundeve isecite poklopac, očistite je od semenki i mekanog sela. Unutrašnjost bundeve obilno pospite brašnom, protresite, a zatim izbacite višak.

Karamelizujte 3-4 kašike šećera dok ne dobijete svetliji karamel. Sipajte ga u bindevu. Preko njega sipajte mleko sa jajima. Stavite poklopac bundeve i pažljivo je prebacite u veliku šerpu. Sipajte hladnu vodu, čiji je nivo 1 prst ispod poklopca bundeve.

Stabite šerpu u rernu, zagrekanu na 150 stepeni sa ventilatorom i pecite oko 2 sata. Voda u šepri ne treba da vri. Gledajte rernu i s vremena na vreme smanjite temperaturu.

Gotovu bundevu pažljivo izvadite iz vode. Sačekajte da se potpuno ohladi pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: