Način pripreme
Priprema fila: U šerpu uliti 500 ml vode, dodati šećer i staviti na vatru da provri.
U 250 ml vode razmutiti gustin i ukuvati u vrijuću vodu. Kad dobije potrebmu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se dobro ohladi. Margarin penasto umutiti, sastaviti sa ohlađenim filom i dobro umutiti mikserom.
Pravougaoni kalup obložiti providnom prianjajućom folijom. Keks potapati u gaziranu mineralnu vodu i poređati po dnu kalupa(keks okretati naopako). I zidove kalupa obložiti keksom potapanim u gaziranoj mineralnoj vodi.
Preko keksa rasporeditu polovinu fila.
Medeno srce potapati u gaziranu mineralnu vidu i poređati preko fil (medeno srce okretati naopako).
Preko medenog srca naneti drugu polovinu fila. Završiti redom keksa kvašenog u gaziranoj mineralnoj vodi(keks okretati naopako). Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
Kolač izručiti na tacnu tako da deo koji je bio na dnu kalupa bude gore. Šlag umutiti sa hladnom vodom i nafilovati kolač. U ostatak šlaga dodati kakao prah, izmešati i premazati gornji deo kolača.
Ostaviti u frižider da se stegne.
Kolač seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.