Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Posni keks kolač sa medenim srcem

Posni keks kolač sa medenim srcem

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Posni keks kolač sa medenim srcem
Fotografije: Veca
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Volite medeno srce? Onda ćete sigurno voleti i ovaj kolač"

Potrebni sastojci

  • Za fil
  • voda - 750 ml
  • šećer - 150 g
  • gustin - 6 kašika
  • posni margarin - 200 g
  • Za potapanje keksa i medenog srca
  • gazirana mineralna voda - po potrebi
  • Za filovanje
  • posni šlag - 200 g
  • voda - 200 ml
  • Ostalo
  • posni četvrtasti keks - 300 g
  • posno medeno srce - 200 g
  • Za dekoraciju
  • kako - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema fila: U šerpu uliti 500 ml vode, dodati šećer i staviti na vatru da provri.

U 250 ml vode razmutiti gustin i ukuvati u vrijuću vodu. Kad dobije potrebmu gustinu, skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se dobro ohladi. Margarin penasto umutiti, sastaviti sa ohlađenim filom i dobro umutiti mikserom.

Pravougaoni kalup obložiti providnom prianjajućom folijom. Keks potapati u gaziranu mineralnu vodu i poređati po dnu kalupa(keks okretati naopako). I zidove kalupa obložiti keksom potapanim u gaziranoj mineralnoj vodi.

Preko keksa rasporeditu polovinu fila.

Medeno srce potapati u gaziranu mineralnu vidu i poređati preko fil (medeno srce okretati naopako).

Preko medenog srca naneti drugu polovinu fila. Završiti redom keksa kvašenog u gaziranoj mineralnoj vodi(keks okretati naopako). Prekriti alu-folijom i ostaviti u frižider da se stegne.

Kolač izručiti na tacnu tako da deo koji je bio na dnu kalupa bude gore. Šlag umutiti sa hladnom vodom i nafilovati kolač. U ostatak šlaga dodati kakao prah, izmešati i premazati gornji deo kolača.

Ostaviti u frižider da se stegne.

Kolač seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: