Način pripreme
Umutimo jaja mikserom i dodajemo šećer. Ponovo dobro promešamo dok ne dobijemo gustu svetlu smesu.
Dodajemo lagano ulje i ponovo mutimo mikserom. Pomešamo brašna u posudici, zajedno sa pršakom za pecivo i promešamo. Provesamo i dodajemo u kašu.
Oljuštimo rajsku jabuku i očistimo od unutrašnjosti višak. Koristimo zrelu jabuku. Stavljamo je i stavljamo unutra u kašu. Samelemo 1 šaku oraha na mašinicu.
Dodajemo cimet i mlevene orahe i sve promešamo spatulom ili kašikom. Pokrivamo pleh papirom za pečenje i sipamo kašu, poravnamo. Kaša je gusta, ali prilikom pečenja nadođe.
Naš voćni kolač pečemo na 170 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube. Gotov kolač vadimo i ostavljam oda se ohladi. U posudu stavljamo toplu vodu, maslac, šećer u prahu i mešamo dok ne dobijemo belu smesu i mažemo kolač.
Ostavljamo kolač da se stegne i da dobijemo glazuru. Sečemo na komade i jedemo sa kafom. Neka vam je slatko!