Način pripreme
Sastojke (naročito jaja) treba da budu na sobnoj temperaturi.
Jabuke oljuštiti i naseći na parčiće. Zagrejati rernu na 160-190 stepeni (temperatura pečenja zavisi od same rerne, ima i jačih rerni na kojima se ne dozvoljava da temperatura bude 190).
Jaja, šećer i vanilin šećer umutiti mikserom u sneg (šećer treba da se dobro umuti), dodati ulje i dalje mutiti.
Nakon toga prosejati brašno sa praškom za pecivo i dodati u smesu, pa mutiti mikserom dok se ne dobije homogena smesa.
U pleh (prečnika 26-28 cm) staviti papir za pečenje, a dno nauljiti ili premazati maslacem, ukoliko imate.
Smesu sipati u pleh i odozgo staviti parčiće jabuke.
Smesu za kolač staviti u rernu. Poželjno je ne otvarati rernu do 30-tog minuta, da kolač ne splasne.
Peći 40-50 minuta u zavisnosti od rerne, o čemu je već bilo reči.
Proveravati čačkalicom za zube, ukoliko kada se probode i dalje se lepi testo za nju kolač nije gotov.
Kada se ispeče, kolač ostaviti da se ohladi i posuti šećerom u prahu i cimetom.