Način pripreme
Kalup sa obručem, dobro namazan parčetom maslaca, posut sa malo brašna prečnika oko 24 cm.
Maslac umutite sa šećerom na krem. Dodajte jaje i vanilu i ponovo promešajte dok se ne integriše. Dodajte brašno i zamesite grubo testo. Uvijte u foliju i ostavite u frižider na oko 30-40 minuta.
Za to vreme pripremite nadev, umutite maslac i šećer u prahu na krem. Dodajte jaje, koru od limuna, vanilu i ponovo mutite 30 sekundi.
Brašno pomešajte sa bademovim brašnom i dodajte u smesu od maslaca. Promešajte spatulom na krem. Ostavite sa strane.
Hladno testo razvijte u krug na malo brašna, odozgo pospite sa još malo brašna da se ne lepi po oklagiji. Razvučeno testo prebacite u kalup, oblikujte dno i napravite ivicu, oko 3-4 cm. Izbušite viljuškom.
Sipajte smesu sa bademovim brašnom, rasporedite. Šljive prepolovite i očistite od koštica. Poređajte na kolač, pospite šećerom u prahu.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi u kalupu i nakon toga izvadite. Pospite sa malo šećera u prahu.