Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart od badema sa šljivama

Tart od badema sa šljivama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Tart od badema sa šljivama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Želite tart, dobijate tart - raskošan, aromatičan i neodoljivo ukusan"

Potrebni sastojci

  • testo sa maslacem
  • brašno - 250 g
  • maslac - 125 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer u prahu - 60 g
  • jaja - 1 komad, L
  • vanila - 1 kesica
  • nadev
  • maslac - 120 g, na sobnoj temperaturi
  • šećer u prahu - 80 g
  • jaja - 2 komada, L
  • kora od limuna - rendana kora 1 limuna
  • bademovo brašno - 120 g
  • brašno - 40 g, obično
  • vanila - 1 kesica
  • šljive - oko 500 g
  • smeđi šećer - 3 - 4 supene kašike, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup sa obručem, dobro namazan parčetom maslaca, posut sa malo brašna prečnika oko 24 cm.

Maslac umutite sa šećerom na krem. Dodajte jaje i vanilu i ponovo promešajte dok se ne integriše. Dodajte brašno i zamesite grubo testo. Uvijte u foliju i ostavite u frižider na oko 30-40 minuta.

Za to vreme pripremite nadev, umutite maslac i šećer u prahu na krem. Dodajte jaje, koru od limuna, vanilu i ponovo mutite 30 sekundi.

Brašno pomešajte sa bademovim brašnom i dodajte u smesu od maslaca. Promešajte spatulom na krem. Ostavite sa strane.

Hladno testo razvijte u krug na malo brašna, odozgo pospite sa još malo brašna da se ne lepi po oklagiji. Razvučeno testo prebacite u kalup, oblikujte dno i napravite ivicu, oko 3-4 cm. Izbušite viljuškom.

Sipajte smesu sa bademovim brašnom, rasporedite. Šljive prepolovite i očistite od koštica. Poređajte na kolač, pospite šećerom u prahu.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi u kalupu i nakon toga izvadite. Pospite sa malo šećera u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: