Način pripreme
1. Za testo prosejte u posudu brašno sa kakaom. Dodajte žumance i meki maslac i zamesite testo. oformite u loptu i ostavite 15 minuta u frižideru.
2. Razvijte čokoladno testo između dve silikonske podloge ili dva lista za pečenje. Debljina kore da je 4 milimetra.
3. Sklonite gornji pokriven sloj pažljivo da se deo testa ne zalepi po njemu,
Isecite okruglim kalupom za kolače oko 16 krugova i poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Prilikom prebacivanja kolača koristite špatulu, jer je testo dosta meko, a tanko. I da se blago pokvari oblik možete da ga popravite prstima.
4. Ispecite na 170 stepeni 12-14 minuta i nakon toga ostavite da se ohladi.
5. za to vreme napravite kuverturu zagrevajući pavlaku na slaboj vatri i u njoj istopite čokoladu i maslac. Na kraju stavite šećer i mešajte dok se ne rastopi.
Gotovu kuverturu sipajte u špric i stavite u frižider da se stegne.
6. Na red dolazi drugi deo kapice veštica, a upravo narandžasti ajsing. Za njega pomešajte dobro šećer u prahu sa belancem, sokom od limuna i poslastičarskom bojom.
Ponovo koristite špric koji napunite šećernom smesom i našpricajte u sredinu svakog keksa jedno dugme, koje će se razliti. Moguće je da ne dobije sasvim pravilan oblik, ali vi brzo metalnim šišem pomognite da postane okruglo.
Ostavite tako ajsing da se dobro osuši.
7. Tačno pre serviranja ovih zabavnih kolača za praznik Noć veštica našpricajte čokoladnu kuverturu na završetak oblika kape sa oštrim vrhom.
Nek vam je slatko i srećan praznik!