Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta - bundeva za Helouvin

Torta - bundeva za Helouvin

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta - bundeva za Helouvin
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Dočekajte praznik kako dolikuje uz ovu veličanstenu tortu za Helouvin"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 200 g
  • ulje - 60 ml
  • sveže mleko - 60 ml
  • pire od bundeve - 230 g
  • brašno - 200 g
  • soda - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • cimet - 1/2 kašičiec
  • đumbir
  • oraščić
  • za krem
  • krem sir - 125 g
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • pavlaka - 150 ml
  • kisela pavlaka - 3 - 4 kašike
  • bela čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno, soda, prašak za pecivo i začini se pomešaju. Jaja se umute sa šećerom, uljem, mlekom i pireom od bundeve. Na kraju dodajte brašno, začine i pažljivo promešajte.

Sipajte smesu u kalup za kolač i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Ostavite da se ohladu i isecite ga na dva dela.

Spremite krem, muteći krem sir sa šećerom u prahu.

Dodajte umućenu pavlaku i kiselu pavlaku. Promešajte dobro. Namažite jedan deo pirpremljenim kremom i poklopite drugim delom.

Dodajte malo boje za kolače u preostali krem i namažite celu jesenju tortu njime. Dekorišite po želji.

Torta - bundeva za Helouvin je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: