Način pripreme
Izgledaju tako različito i zanimljivo, a zapravo ih je vrlo lako pripremiti!
Prvo zamesimo testo od vanile, prvo umešamo jaje, pa šećer, pa sodu i vanilu i na kraju brašno.
Testo treba da bude mekano, a u isto vreme da se ne lepi kako bismo ga lakše oblikovali. U posebnoj posudi ponavljamo isto, samo sa kakao testom.
A sada kada imamo dva testa različitih boja, ostaje samo da pustimo mašti na volju i napravimo male kolače! Na primer, formiramo male loptice (veličine oko 1 cm) - svetle i braon, lepimo ih u krug - 3 ili 4, smenjujući ih po bojama i zatim ih uvaljamo rukama da kolač bude okrugao.
Druga opcija je da napravite jedan tanak kakao fitilj i jedan od testa sa vanilom i uvijete ih u male spirale. Kao što može i - svetla lopta može biti pokrivena smeđim testom, i obrnuto. I tako, nakon pečenja, dobićete kolače sa šarenim punjenjem.
Postoji mnogo različitih opcija! Deci je posebno zabavno da izmišljaju i prave ove jednostavne uskršnje kolačiće sa šarama (i, naravno, brzo ih jedu nakon toga).
Peku se na 180 stepeni oko 15-20 minuta (u zavisnosti od veličine). Ako je rerna moćna, pazite da se ne ispeku previše sa donje strane.
Lako, ukusno i zabavno!
Za Uskrs preporučujemo i da probate naše uskršnje gurabije ili da pripremite klasični uskršnji kolač.