Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Bundeva»Pečena bundeva za Helouvin sa mesom i šljivama

Pečena bundeva za Helouvin sa mesom i šljivama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Pečena bundeva za Helouvin sa mesom i šljivama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
09/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Neverovatno ukusna kombinacija slatkog i slanog, koja je sjajna ideja ne samo za Helouvin"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • šljive - 12 komada
  • dimljena aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite gornji deo sa drškom kao poklopac bundeve, izvadite semenke i meki deo bundeve, blago posolite i ostavite sa strane.

Natopite šljive u toploj vodi i isecite meso na kocke.

Luk isecite na krupne polumesece, u dubokom tiganju prvo blago propržite meso nakon toga dodajte luk i takođe zapržite. Začinite svim začinima i napunite budnevu mesom, lukom i šljivama.

Poklopite poklopcem i stavite da se peče u umerenoj rerni. Pecite dok se bundeva i meso ne zapeku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: