Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Čokoladni kolač sa kolom i majonezom

Čokoladni kolač sa kolom i majonezom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Čokoladni kolač sa kolom i majonezom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
30/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Ovo nismo očekivali, naš omiljeni napitak u desertu - čokoladni kolač sa koka kolom i majonezom, iznenadićete se"

Potrebni sastojci

  • majonez - 200 g
  • koka kola - 200 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • crveno vino - 3 supene kašike, domaće, slatko
  • esencija - 1 kašičica, od pomorandže
  • vanila - 1 kašičica, tečna
  • tipsko brašno - 2 šolje od 200 ml
  • soda bikarbina - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kakao - 50 g
  • krem
  • tečna pavlaka - 200 g
  • čokolada - 100 g 74 % kakaa,
  • kakao - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 2 - 3 supene kašike
  • maskarpone - 4 supene kašike
  • šećerne figurice - srca
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte majonez i šećer u prahu, mutite žicom. Dodajte čašu koka kole, domaće vino i arome. Sipajte tipsko brašno, ali može i belo brašno, pomešano sa sodom za hleb i praškom za pecivo, na kraju taman kakao i promešajte.

Dobijate gustu smesu, sipajte je u kalup prečnika 26 cm sa obručem na papir za pečenje. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30-35 minuta, proverite čačkalicom za zube i izvadite da se ohladi.

Ugrejte pavlaku, da ne provri, dodajte izlomljenu crnu čokoladu, kakao, šećer u prahu i promešajte da se rastopi.

Ostavite da se ohladi i mutite miskerom na krem, dodajte maskarpone. Kašikom namažite kolač i pospite šećernim srcima. Ostavite da se stegne na hladnom, isecite i jedite.

Dobija se odličan čokoladni kolač sa koka kolom i majonezom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: