Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Španski tradicionalni mafini Magdalenas

Španski tradicionalni mafini Magdalenas

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Šegrt
3411222
Španski tradicionalni mafini Magdalenas
Fotografije: Hristo-Y-Moni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Približili smo se španskoj kuhinji sa ovim tradicionalnim keksićima"

Potrebni sastojci

  • maslac - 180 g
  • šećer - 200 g
  • jaja - 5 komada
  • bršano - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 1 komad /ili 3 kapljice tečne/
  • limun - 1 komad, kora, izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo maslac sa šećerom na mekan krem.

Stavljamo jedno po jedno jaje dok se potpuno ne integriše.

SIpamo prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom i pažljivo promešajte spatulom.

Lepo promešajte i ostavite posudu na 1 sat na sobnoj temperaturi.

Nakon što smesa odstoji sipajte je u papirne kalupe (ja sam imala ove sa slike), posptoe sa malo šećera odozgo i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.

Probajte da li su mafini gotovi čačkalicom za zube.

Španski tradicionalni mafini Magdalenas su veoma mekani i mirišu na maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: