Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta od pavlake bez brašna i šećera

Torta od pavlake bez brašna i šećera

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Torta od pavlake bez brašna i šećera
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Torta za koju vam nije potreban ni šećer, ni brašno - i ipak je neodoljiva"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • crna čokolada - 200 g, kakao
  • maslac - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • orasi - 4 - 5 supenih kašika, mleveni
  • vanila - 1 ampula
  • stevija - 10 ml (to je kao 50 g šećera)
  • za krem
  • maskarpone - 500 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • vanila - 1 ampula
  • stevija - 10 ml, za slatkoću
  • jagode - za ukras
  • kokosovo brašno - za ukras
  • orasi - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Za čokoladnu koru za tortu rasropite čokoladu sa maslacem na tihoj vatri.

Umtute jaja sa vanilom i dodajte u hladnu čokoladnu smesu. Dobro promešajte.

Dodajte orahe i steviju i ponovo dobro promešajte.

Sipajte u kalup za tortu 20 cm, obložen papirom za pečenje.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Proverite čačkalicom za zube da li je gotova.

Ostavite da se potpuno ohladi.

Za krem za tortu mikserom umutite sve sastojke.

Sastavite prvo pažljivo, oštrim nožem podelite totru na 2 dela.

Stavljamo obruč na tanjir za tortu. Namažite dno sa malo krema od pavlake.

Stavite 1 koru. Obilno namažite kremom. Poređajte kriške jagoda. Stavite 2 koru i ponovo namažite kremom.

Ostavite na jednu noć u frižideru da se stegne.

Drugog dana sklonite obruč.

Namažite tortu kremom i sa strane. Ukrasite po želji.

Ja sam ukrasila tortu od pavlake sa jagodama, kokosovim brašnom i orasima.

Torta od pavlake bez brašna i šećera je veoma ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: