Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Oraha»Raskošna torta sa korama od belanaca i oraha i malinama

Raskošna torta sa korama od belanaca i oraha i malinama

Tsvetomira IvanovaTsvetomira Ivanova
Početnik
181084
Raskošna torta sa korama od belanaca i oraha i malinama
Fotografije: Tsvetomira Ivanova
1 / 3
28/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
55 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Postoje torte o kojima ne govorimo, već samo maštamo i sa zadovoljstvom ih jedemo, kada nas pozovu da ih probamo"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • belanca - 6 komada
  • šećer - 6 kašika
  • brašno - 4 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • limun - 1 kašika. sok
  • orasi - 10 kašika, mleveni
  • za krem
  • žumanca - 6 komada
  • maslac - 120 g
  • šećer u prahu - 120 g
  • vanilija - 1 ampula
  • glazura
  • čokolada - 1 tamna, prirodna
  • masnoća - 2 kašike, biljna
  • maline - za dekoraciju ili drugo voće po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Podelite žumanca i belanca u dve posude. Umutite belanca mikserom i posle im dodajte šećer. Umutite sve u sneg. Nakon toga postepeno dodajte brašno, koje ste prethodno prosejali.

Dodajte sodu, kojoj prethodno dodate sok od limuna da se aktivira. Promešajte pažljivo špatulom da belanca ne spadnu. Na kraju stavite orahe i ponovo pažljivo promešajte.

Ovu smesu sipajte u okruglu tepsiju ili kalup za kore prečnika 20 cm i poravnajte. Dno kalupa prekrijte papirom za pečenje. Pecite oko 50 minuta na 180 stepeni.

Koru od belanaca sa orasima presecite na 3 jednaka dela. Ako vam je slučajno kalup veći, možete dobiti i 2 kore, jer će sama kora biti tanja, pa je ne možete iseći na 3 dela. To nije nikakav problem.

Maslac umutite mikserom. U njega dodajte 6 žumanca i 120 g šećera i vanilu uz stalno mešanje.

Sklopite tortu sa korama od oraha. Na tanjir za tortu stavite prsten kalupa za tortu. Stavite 1 koru i premažite je kremom. Postavite još jednu koru, ponovo je premažite kremom i završite trećom korom.

Glazuru pripremite od čokolade, koju ste istopili na pari sa 2 kašike ulja.

Ostavite čokoladu da se malo prohladi i prelijte je preko torte. Rasporedite je špatulom sa svih strana.

Stavite tortu u frižider na najmanje 30 minuta da se stegne.

Ako ne želite da pravite glazuru od čokolade, možete jednostavno da je premažete tečnom čokoladom. Ukrasite je malinama ili voćem po vašem ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: