Kora od belanaca za tortu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Kora od belanaca za tortu
Fotografije: stanimira karadjova
15/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
"Evo kako da spremite koru od belanaca za tortu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Belanca se umute u sneg sa prstohvtom soli, dodaje se šećer u porcijama uz neprestano mešanje.

Dodaje se ulje, sledi mleko, arome i na kraju - brašno sa praškom za pecivo, koje smo prethodno prosejali.

Smesa za kore za tortu se sipa u posudu za pečenje prečnika 22 cm, pokrivenu papirom za pečenje.

Kora se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Nakon što se ispeče, ohladi se i raseče se horizontalno na tri kore.

Ja sam isekla tri odvojene kore od belanaca za tortu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: