Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Mediteranska pileća janija

Mediteranska pileća janija

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Mediteranska pileća janija
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Bez jela ne možemo, i sledeći put ćemo se osloniti na mediteransku pileću janiju"

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada, odvojeno
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
  • krompir - 2 šolje, kockcie
  • luk - 2 šolje, isečen
  • paprike - 1 šolaj, isečena
  • beli luk - 6 čenova
  • paradajz - 400 g, pasiran
  • masline - 20 g
  • kora od limua - od 1/2 limuna, sitno iseckana
  • belo vino - 1 šolja, suvo
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kapar - 1 supena kašika, slan
  • ruzmarin - 1 supena kašika
  • bosiljak - 1 supena kašika
  • lovorov list - 1
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres loncu kratko dinstajte luk, papriku, beli luk, kapa i začine u maslinovom ulju da se malo pomešaju.

Dodajte piletinu, krompir, masline, papriku, koru od limuna, paradajz i vino.

Posolite janiju.

Zatvorite šerpu i ostavite mediteransku pileću janiju da se krčka 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: