Način pripreme
Sveži koziji sir se obično čuva u tečnosti, zato treba lepo da ga osušite i da ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. na ubrusu da se upije voda.
Može biti pravougaoni ili okrugao, a debljina u zavisnosti od veličine. Ako je previše debeo, isecite na dva dela po dužini.
Zapecite orašaste plodove na kratko u suvom tiganju, ako su pistaći pečeni, onda samo pecite orahe.
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri, stavite malo maslinovog ulja i u njemu pecite sir sa obe strane dok ne dobije lepu boju i koricu.
Odmah izvadite, namažite medom i pospite orašastim plodovima i prstohvatom majčine dušice. Ja koristim i med iz majčine dušice što još više jača miris.
Servirajte pečeni sir dok je topao.
Ovaj zapečeni koziji sir sa medom i orašastim plodovima je idealno meze za vašu čašu vina.
Prijatno!