Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Zapečen sveži koziji sir sa medom i orašastim plodovima

Zapečen sveži koziji sir sa medom i orašastim plodovima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Zapečen sveži koziji sir sa medom i orašastim plodovima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
8 min.
Porcije
2
"Uvek smo se pitali koje je najlepše vidno za zapečeni koziji sir sa medom i orašastim plodovima, neke ideje"

Potrebni sastojci

  • koziji sir - 250 g, svež, neslan
  • med - 1 - 2 supene kašike
  • orasi - 2 supene kašike, iseckan
  • pistaći - 2 supene kašike, neslani
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sveži koziji sir se obično čuva u tečnosti, zato treba lepo da ga osušite i da ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. na ubrusu da se upije voda.

Može biti pravougaoni ili okrugao, a debljina u zavisnosti od veličine. Ako je previše debeo, isecite na dva dela po dužini.

Zapecite orašaste plodove na kratko u suvom tiganju, ako su pistaći pečeni, onda samo pecite orahe.

Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri, stavite malo maslinovog ulja i u njemu pecite sir sa obe strane dok ne dobije lepu boju i koricu.

Odmah izvadite, namažite medom i pospite orašastim plodovima i prstohvatom majčine dušice. Ja koristim i med iz majčine dušice što još više jača miris.

Servirajte pečeni sir dok je topao.

Ovaj zapečeni koziji sir sa medom i orašastim plodovima je idealno meze za vašu čašu vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: